Resetare parolă

Căutare avansată
Rezultatele căutării

Povestea proiectului nostru de pet sitting a început în urmă cu mai mult de un an. În spatele proiectului suntem o echipă mică de tineri din Cluj, cu ocupații diferite. Ne-am cunoscut cu mult timp în urmă, unii dintre noi chiar din clasa întăi. În afara faptului că am crescut împreună și suntem prieteni de mult timp, avem și o altă calitate care ne unește: interesul și compasiunea față de animale. Am avut și avem câini, pisici, papagali, pești, etc. și ne place să petrecem timp în preajma lor.

De nenumărate ori am auzit de la prieteni și cunoștințe care au animale de companie că nu vor să lasă animalul singur, și caută pe cineva să aibă grijă de prietenul lor cel mai bun. În acelaș timp, am cunoscut o mulțime de persoane cine ar avea grijă de ei cu bucurie și entuziasm. Ni s-a părut firesc că acești oameni ar trebui să se întălnească.

Ideea de ”pet sitting” nu este ceva inventat de noi, sau ceva nou. Există siteuri de pet sitting în multe țări și orașe, iar unii dintre ei au avut un succes imens. Văzănd numărul mare de persoane cu animale (trebuie doar să ieși în parc într-o după amiază de Duminică), a fost evident că și Clujul are nevoie de un astfel de serviciu.

Țelul nostru este să găsim persoanele iubitoare de animale care sunt și responsabili, de încredere, dar au și timpul și posibilitatea de a avea grijă de animale în timp ce stăpănul este plecat sau nu are timp pentru a se ocupa de ei. Dorim să facem căt mai ușoară treaba proprietarilor și sitterilor, ca ele să poată ia legătura între ei cu ușurintă și încredere, și dorim să formăm o comunitate unde relațiile între proprietari-sitteri să reflecte viziunea noastră.

Preocuparea noastră principală este, și va fi întotdeauna bunăstarea animalelor. Din cauza asta încercăm să selectăm pet sitteri care găndesc la fel ca și noi și au cunoștințele necesare în tratarea animalelor. Pe de altă parte, vrem să creăm o oportunitate oamenilor care iubesc animalele și le place să fie în preajma lor, ocupăndu-se cu ceva ce iubesc, și de ceea ce sunt pasionați.

Obiectivul nostru fiind bunăstarea animalelor, trebuie să ne găndim și la animalele fără adăpost, fără un stăpăn sau o familie iubitoare. Planul nostru este să colaborăm cu asociațiile de protecția animalelor în orice fel posibil, asta însemnănd ajutor financiar (o parte din venitul siteului), dar și promovănd adoptarea câinilor și pisicilor din adăposturi, sau voluntariatul. Fiind într-o etapă experimentală, încă lucrăm la implementarea acestor idei, iar orice sugestie, idee sau ajutor în orice fel este foarte binevenit.

Dacă ești interesat de a lucra cu noi, te invităm să te alături de echipa Pet Sitting Cluj.